Pengikut

Ahad, Januari 23, 2011

Pimpinan Bitara Mula Lancarkan Perang Saraf..

   
Tarikh Pilihanraya Kampus ( prk ) yang semakin hampir menyebabkan pihak Pimpinan Bitara ( PB ) mula melancarkan perang saraf  terhadap Mahasiswa Pendidik ( MP ).  Terbaru,Pimpinan Bitara dalam kenyataannya melalui facebooknya Kami Sokong Pimpinan Bitara mengatakan bahawa Datuk VC tidak pernah meminta pelajar mengutip tandatangan memohon supaya wang pinjaman PTPTN dikreditkan secepat mungkin kedalam akaun pelajar. Kenyataan tersebut yang dipercayai dipetik daripada kenyataan YDP MPP UPSI.. Kenyataan Kami Sokong Pimpinan Bitara dipetik 

"Salam Makluman : Pihak Y. Bhg. Datuk VC telah memaklumkan pada saya (YDP MPP) bahawa beliau tidak pernah mengeluarkan kenyataan meminta pelajar mengumpul tandatangan untuk dihantar kepadanya sebagai pungutan suara pelajar untuk mengawalkan kemasukan PTPTN. Beliau memaklumkan kepada saya bahawa pihak PTPTN akan menyalur...kan PTPTN pada akhir bulan Januari ini. mohon sebarkan"

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Pimpinan Bitara jelas menunjukkan bahawa pihak Pimpinan Bitara masih belum memahami konsep referendum atau pungutan suara. Menurut Zahar,kenyataan yang dikeluarkannya telah diputarbelitkan dan menurut beliau,beliau tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan yang menggambarkan perkara berkenaan dan menafikan dengan keras tuduhan tersebut. Menurutnya,beliau mengutip tandatangan tersebut kerana ingin menyerahkan kepada Datuk VC dan berharap perkara tersebut tidak berulang lagi pada tahun hadapan. Tuduhan yang dilemparkan oleh Pimpinan Bitara adalah tidak lojik sama sekali kerana adalah mustahil Datuk VC akan menyuruh peljar mengutip tandatangan untuk diserahkan kepadanya kerana  apa yang berlaku adalah atas kelemahan pentadbiran itu sendiri.... Apa yang turut dikesalkan ialah tuduhan "bohong" yang ditujukan kepada Zahar sedangkan kenyataan itu adalah putar belit yang dilakukan oleh mereka..... Beginikan kepimpinan yang kita mahukan?..
~Mahasiswa Pendidik,Memimpin Perubahan~


The Live Stream plugin lets your users share activity and comments in real-time as they interact during a live event.

13.1.10

free counters