Pengikut

Selasa, Januari 26, 2010

perang poster bermula


    Apabila saja masa berkempen bermula,masing-masing dari kedua belah pihak telah menampal poster dan kain rentang di tempat yang stategik.Walaupun poster dan banner daripada mahasiswa pendidik ( pro kebajikan ) tapi persaingan dilihat masih lago seimbang.Kurangnnya poster dari mahasiswa pendidik ini mungkin disebabkan oleh kurannya calon dari mahasiswa pendidik.Mahasiswa pendidik hanya menghantar 2 orang calon umum sahaja dalam prk ini bagi merebut 5 kerusi umum.Ini juga telah meresahkan sebilangan mahsiswa yang mahu mengundi kerana terpaksa juga mengundi 3 daripada calon pimpinan bitara ( aspirasi ).

Mohd Amin Sidik calon mahasiswa pendidik bagi fakulti bahasa.Perang poster di Khar banyak berlaku di kawasan laluan antara blok kerana ini merupakan kawasan yang paling stategik.

Sebahagian mahasiswa yang memasang banner herwana herman calon bagi mahasiswa pendidik bagi kerusi fakulti.

Banner dari pimpinan bitara ( aspirasi ).Kempen yang agak panjang kira-kira 6 hari mungkin agak menyebabkan persaingan sengit dari segi kempen dan pemasangan poster.Namun pagi hari ini sudah tidak lagi dilihat poster baru yang di tampal di kawasan khar.

Sebilangan muslimat yang dilihat memberi sokongan kepada petugas muslimin yang sedang memasang banner.Jangkamasa kempen kali ini hampir menyamai kempen pilihanraya umum dan ini mungkin satu latihan bagi mahasiswa menghadapi pilihanraya umum yang akan datang.

Calon fakulti sains dan teknologi Herwana Herman ( tengah ) mungkin sedang mengatakan sesuatu. Disisi kananya ialah pelajar UPSI yang sedang menjalani praktikum iaitu kak teh.Kak teh juga datang membantu kempen mahasiswa pendidik.


PRK pada kali ini juga mencatatkan penyertaan seorang dari bangsa india iaitu priyatharsini a/p darmalinggam.Dia juga merupakan calon tunggal bagi masyarakat india yang mewakili pimpinan bitara.

poster yang jatuh berdekatan lif di blok 2.

Eddy Safbree merupakan Presiden Permas ( persatuan sejarah ).Selain eddy,terdapat 2 orang lagi pimpinan permas yang bertanding iaitu naib presiden samuel yang menang tanpa bertanding di kerusi etnik mewakili mahasiswa pendidik,dan juga s/u permas iaitu shiha yang mewakili mahasiswa pendidik.

seorang mahasiswa terpaksa memanjat pagar bagi menggantung banner herwana herman.

Pada kali ini juga kempen turut dibantu juga oleh jmk ( jawatan kuasa mahasiswa kolej ).JMK LPS ( latihan dan pembangunan sahsiah ) semestinya akan membantu calon dari mahasiswa pendidik.Kelihatan bendahari jmk KUO ( kolej ungku omar ).

kelihatan dari jauh jmk lps kolej harun aminurrashid sedang memerhatikan pemasangan banner.

Sebahagian dari 8 orang calon yang bertanding kerusi umum.Nombor 1dan 3 merupakan calon dari mahasiswa pendidik iaitu mohd zahar dan nik azrul.
AKHIR KALAM JANGAN LUPA MEMILH YANG BETUL PADA 28 HARIBULANINI.JANAGN LUPA UNDI   "MAHASISWA PENDIDIK "

Tiada ulasan:

The Live Stream plugin lets your users share activity and comments in real-time as they interact during a live event.

13.1.10

free counters