Pengikut

Isnin, Februari 07, 2011

Kisah Parallel Time

    Dalam dunia kita ini dikatakan ada satu lagi dunia yang bergerak seiring dengan masa kita yang mana dimensi Parallel Time ini tidak dapat dilihat dengan mata kasar. Banyak kes kehilangan orang dikatakan disebabkan oleh dunia yang ghaib ini. Di Malaysia,kita sering mengganggap kehilangan orang disebabkan oleh alam bunian atau jin terutamanya melibatkan kanak-kanak. Kebanyakan kejadian kes ini menyababkan mangsa tidak dapat diketemukan lagi...
    Pada 1 Dis 1949,James E.Tetford yang merupakan seorang bekas tentera menaiki sebuah bas menuju ke kediamannya di kuarters tentera di Bennington . Beliau yang dari St Albans bersama 13 lagi penumpang dalam bas itu. Apabila sampai kedestinasi,beliau didapati hilang dan hanya dijumpai beg serta jadual perjalanan bas di kerusi tempat duduknya. Ia menimbulkan spekulasi kerana sebelum kejadian,Tetford dolihat sedang nyenyak tidur di kerusinya.Semua penumpang bas itu mengesahkan bahawa Tetford tidak pernah turun daripada bas itu dan sehingga sekarang Tetford masih belum ditemui.
    Pada Dis 1946,iaitu 3 tahun sebelum kejadian Tetford,seorang gadis yang bernama Paula Welden telah dilihat berjalan menyusuri denai di Long Trail di kawasan pergunungan Glastenbury,Vermont Amerika Syarikat. Gadis itu telah berjalan berseorangan sehinggalah sampai dikawasan batu besar dan beliau terus hilang yang disaksikan oleh wanita berusia sekitar 50-an yang berada dalam jarak 70 meter dibelakangnya. Wanita itu memberitahu polis bahawa mereka melihat Paula Welden berjalan berhampiran dibatu besar itu dan terus hilang. Mereka cuba mencarinya namun gagal menjumpainya. 
    Owen Perfit yang mengalami kelumpuhan telah tinggal dirumah adiknya di Stepton Mallet,England. Itu merupakan aktiviti biasa yang dilakukannya pada waktu petang untuk memanaskan diri kerana cuaca di Eropah yang agak sejuk. Peristiwa ini berlaku pada 1763. Beliau yang berusia 60-an duduk di kerusi dihadapan rumahnya itu dengan bersendirian tanpa ditemani oleh sesiapa. Sekitar pukul 700 petang,adik Perfit iaitu Susannah bersama seorang lagi jirannya bergegas ke halaman rumahnya untuk membawa abangnya masuk kerana ribut mungkin akan melanda sebentar lagi. Tetapi malangnya Perfit tiada disitu dan hanya baju tebalnya sahaja yang ada. Siasatan dilakukan oleh polis sehingga 1933 namun polis sehingga waktu itu tidak dapat mengesan sebarang kejadian berlaku keatas lelaki itu....
    Pada 1930,Joe Labella telah berjalan kami kearah pinggir Tasik Anjikuni utara Kanada dan mendapati penduduk sebuah kawasan seramai 2000 orang telah hilang. Labella merupakan seorang pemburu beruang kutub dan beliau secara peribadi mengenali ramai kawan dikawasan itu yang mana sebahagian besar penduduk disitu bekerja sebagai pemancing ikan. Apabila sampai di kawasan Eskimo itu,Labella mendapati kawasan itu kosong hanya rumah dan pondok sahaja yang tinggal.Apabila meronda kawasan itu,Labella hanya mendapati sebuah periuk yang hangus dengan api yang masih membara. Perkara itu dlaporkan kepada pihak berkuasa namun ia masih menimbulkan misteri.

Tiada ulasan:

The Live Stream plugin lets your users share activity and comments in real-time as they interact during a live event.

13.1.10

free counters